September – kom ihåg att fotografera golfbanan!


Det är september och då brukar vi påminna om att det är dags att fotografera om man inte redan gjort det under säsongen. Innan det ser för mycket ”höst” och medan skicket är bra. Här är några saker att tänka på!

  1. Anlita en proffsfotograf! Det är värt varenda krona. Det behövs oftast bra bilder på alla delar av verksamheten och det behövs en riktig kamera. Några som vi kan rekommendera är Jacob Sjöman och Peter Cordén. Dom är grymma på golfnatur och banor. Men det är också viktigt att fånga känslan på klubben. Där kan en lokal fotograf vara bäst!
  2. Visa det ni är bra på! Alla anläggningar har inte samma kvalité på allt som alla andra. Fotografera och lyft fram det som just er anläggning är bra på. Det kan vara utsikten, det kan vara fairways, det kan vara restaurangen, eller människorna på klubben. Försök inte vara något som ni inte är.
  3. Golfbanan! Om banan ska fotograferas så bör det vara nyklippta greener, nykrattade bunkrar, osv. Ordning och reda. Och bra väder! Det kan vara snyggt i regn också, men inte så ofta.
  4. Golfbilder! Glöm inte fånga känslan med golf. Blanka nytvättade klubbor, bollar på rangen, boll på green, boll på fin fairway. Svingar med drivers, och mycket mer.
  5. Videoklipp! Det är alltid bra med videoklipp. Dock, undvik att bara köra drönarfilmer uppifrån, det är lite uttjatat, och passar bäst på banor med massor av banpersonal. Gör hellre filmer som också fångar känslan.

Lycka till!


Publicerat

i

av

Etiketter: